تشکهای بادی به دلیل بدنه و طراحی که دارند نسبت به اشیای تیز و برنده حساس هستند. به طوری که اگر به طور مستقیم به بدنه تشک، جسم تیزی برخورد کند امکان سوراخ شدن و حتی پارگی تشک وجود دارد. اگر با چنین مشکلی روبهرو شوید باید اقدام به تعمیر تشک های بادی کنید. در این مقاله با ما همراه باشید تا درباره روش تعمیر تشک بادی و وسایل مورد نیاز برای تعمیر آن صحبت کنیم.
روش تعمیرات تشک بادی اینتکس با چسب
هنگامی که تشک بادی دچار پارگی میشود به آرامی تمام باد آن خالی میشود. اما جای نگرانی وجود ندارد زیرا میتوانید آن را با چسب نیز تعمیر کنید. در روش تعمیرات تشک بادی با چسب باید اقدامات زیر را انجام دهید:
در قدم اول سعی کنید قسمت آسیب دیده را پیدا کنید و در صورت امکان از خالی شدن تمام باد تشک بادی جلوگیری کنید. اگر در منزل خود و یا در لوازمتان چسب اصلی مخصوص تعمیر تشک بادی را دارید، به صورت قطرهای قسمت آسیب دیده را چسب زده و مطمئن شوید که چسب تمام قسمت آسیب دیده را در برگرفته است.
پس از اینکه چند ساعت از خشک شدن چسب گذشت میتوانید برای امتحان، تشک را باد کرده و ببینید که آیا باز هم باد آن خالی میشود یا نه؟ اگر خالی شد باز هم باید چسب بزنید و اگر همچنان باد داشت به این معنی است که تشک شما دیگر مشکلی ندارد.
چند نکته مهم برای روش تعمیر تشک بادی اینتکس با چسب وجود دارد که باید حتماً آن را به شما بگوییم. اول از همه سعی کنید که قسمت سوراخ شده را پیدا کنید و آن را علامت بزنید. سپس تشک را بر روی یک سطح صاف کرده و بعد از چسب استفاده کنید. همچنین سعی کنید از چسب قطرهای و لوازم پنچرگیری خودرو استفاده نکنید. زیرا در اغلب مواقع باعث میشود تا صدمه بیشتری به تشک بادی وارد کنید.
بیشتر بخوانید: روش های جلوگیری از کاهش باد تشک بادی اینتکس
وسایل مورد نیاز تعمیر تشک بادی
وسایل مورد نیاز تعمیر تشک بادی خیلی زیاد نیست و به راحتی در دسترس است. یرای تعمیر تشک بادی وسایل زیر مورد نیاز است:
- چسب لاستیکی
- چربی زدا (استون، تینر، بنزن یا الکل)
- وصله پارچه
- سشوار
- نشانگر، خودکار یا ماژیک
- برس برای زدن چسب
- قیچی
- کاغذ سنباده
- سیلیکون
- مایع شوینده
- آب صابون
- غلتک یا قاشق (برای فشار دادن محل چسباندن)
- نوار شفاف
روش های پنچرگیری تشک بادی
علاوه بر روش تعمیر تشک بادی با چسب، روش های پنچرگیری تشک بادی نیز به شما کمک میکند تا در صورت بروز مشکل بتوانید تشک بادی خود را در کمترین زمان ممکن تعمیر کنید. برای پنچرگیری تشک بادی کافی است تا مراحل زیر را طی کنید:
محل سوراخ شدن تشک بادی را پیدا کنید
روشی که برای پیدا کردن سوراخ تشک بادی اینتکس استفاده میشود نه تنها برای تشک بادی بلکه برای تمام وسایل بادی دیگر مانند استخر بادی، سرسره بادی و صندلی بادی اینتکس نیز به کار میرود. برای انجام این کار میتوانید مخلوطی از آب و صابون درست کنید. میزان صابونی که در مخلوط استفاده میکنید به شما بستگی دارد. اما هرچقدر مقدار آن بیشتر باشد سوراخ راحتتر پیدا میشود. سپس مخلوط آب و صابون را روی تشک بریزید و مخلوط را روی قسمتهایی که احتمال میدهید سوراخ شده بپاشید و اسپری کنید. اگر محل دقیق و یا حدودی سوراخ را نمیدانید بهتر است از یک طرف تشک شروع کنید و به ترتیب جلو بروید. با ریختن مخلوط صابون و آب روی هر قسمتی که سوراخ باشد شروع به درست کردن حباب میکند. پس از اینکه حباب را مشاهده کردید باید محل سوراخ شدگی را خشک کنید و سپس مراحل بعدی را طی کنید.
محل سوراخ شدگی را علامتگذاری کنید
پس از اینکه محل سوراخ شدن تشک بادی خود را پیدا کردید فقط کافی است آن محل را علامتگذاری کنید تا هنگام چسباندن و پنچرگیری آن را گم نکنید. برای علامتگذاری میتوانید از ماژیک و یا گچ استفاده کنید.
بیشتر بخوانید : شستشوی تخت خواب بادی اینتکس
خالی کردن کامل باد تشک
در این مرحله از روش تعمیر تشک بادی شما باید ابتدا تمام وسایل مورد نیاز که در بالا معرفی شده بود را برای تعمیر تشک بادی در اختیار داشته باشید. ابتدا باد تمام تشک بادی را به طور کامل تخلیه کنید و آن را روی یک سطح صاف و کاملاً خشک بگذارید. اگر سوراخ روی سطح بیرون تشک بادی باشد کار شما بسیار راحتتر خواهد بود. فقط نکتهای که باید توجه داشته باشید این است که تشک بادی را روی سطحی پهن کنید که به هیچ عنوان وسیله تیزی روی آن وجود نداشته باشد. خالی کردن باد تشک بادی کار خیلی سختی نیست و میتواند با کمک تمامی اعضای خانوادهتان خیلی سریعتر تخلیه شود.
تمیز کردن محل سوراخ شدن
قسمتی از تشک بادی که دچار پارگی و سوراخ شدگی شده است را کاملاً خشک کنید. زیرا هنگامی که قرار است آن را پنچرگیری کنید باید محل سوراخ شدگی کاملاً تمیز باشد. اگر متوجه شدید که چربی روی سطح تشک بادی وجود دارد میتوانید از مواد ضدعفونیکننده و الکل برای تمیز کردن آن استفاده کنید. این کار را آن قدر ادامه دهید تا مطمئن شوید که هیچ گونه آلودگی بر سطح تشک بادی وجود ندارد.
باد کردن تشک بادی اینتکس
قبل از اینکه تشک بادی اینتکس خود را به طور کامل باد کنید ابتدا مطمئن شوید که هیچگونه پارگی و سوراخ شدگی در سطح آن وجود ندارد. زیرا اگر حتی مقدار کمی سوراخ شدگی وجود داشته باشد دوباره ناچارید تا آن را تعمیر کنید. برای اینکه مطمئن شوید تمام سوراخهای تشک بادی کاملاً پوشیده شده است میتوانید اطراف آن را به مقدار کمی چسب بزنید تا چسب تمام سوراخها را به طور کامل پوشش دهد. توجه داشته باشید که یک لایه نازک از چسب کار شما را راه میاندازد در نتیجه نیاز نیست که حتماً بیش از حد از چسب استفاده کنید.
چسباندن وصله
وصله را به مدت ده دقیقه روی محل سوراخ شده قرار دهید و آن را فشار دهید. حتی بهتر است پس از چسباندن وصله مقداری کمی چسب در سطح بیرونی و اطراف آن بزنید. این کار باعث میشود تا تعمیر شما مدت زمان بیشتری دوام داشته باشد و تشک بادی بار دیگر دچار سوراخ شدگی نشود.
بیشتر بخوانید :
چگونه از پارگی و سوراخ شدن تشک بادی جلوگیری کنیم؟
همانطور که میدانید، تشک بادی خود به خود دچار پارگی نمیشود در نتیجه اگر چند نکته بسیار مهم را به یاد داشته باشید به احتمال خیلی زیاد از سوراخ شدن تشک بادی خود جلوگیری میکنید. این نکات عبارتند از:
- توجه کنید که در جایی که تشک بادی خود را باد میکنید هیچ گونه وسیله برنده و تیزی وجود نداشته باشد.
- از پمپ بادهای مخصوص این کار استفاده کنید و تشک بادی را به اندازه استاندارد باد کنید به طوری که کمی نرم و انعطافپذیر باشد.
- از پریدن بر روی تشک بادی خودداری کنید.
- اگر قصد دارید تشک خود را جمع کنید حتماً آن را در جای دور از آفتاب بگذارید.
- برای شستن تشک بادی آن را به صورت باد شده بشویید و در همان حالت اولیه بگذارید تا کامل خشک شود.
سخن پایانی
در این مقاله درباره روش تعمیر تشک بادی و ابزارهای مورد نیاز برای انجام این کار صحبت کردیم. حتماً شما هم متوجه شدید که پنچرگیری و تعمیر تشک بادی مانند دیگر وسایلهای بادی است. از آنجایی که فرایند تعمیر تشک بادی میتواند کمی زمانبر باشد به کمک اصولی که در این مقاله گفته شد می¬توانید بر این مشکلات فایق شوید.