راهنمای کامل موتور قایق بادی اینتکس

آنچه در این مقاله میخوانید
    راهنمای کامل موتور قایق بادی اینتکس

    قایقرانی از جمله تفریحات آبی محبوبی است که در فصول مختلف سال هیجان انگیز و لذت بخش بوده و طرفداران بسیاری دارد. اما گاهی اوقات این تفریح ممکن است برای برخی افراد خسته کننده شود؛ زیرا برای جابجایی و حرکت بر روی آب باید پارو بزنند و انرژی مصرف کنند. از این رو بسیاری از افراد ترجیح می‌دهند که با سرعتی بالاتر از سرعت پاروزدن، گشتی در سراسر دریاچه زده و از هوای خوب آن منطقه لذت ببرند. با خرید یک موتور برقی یا بنزینی برای قایق بادی می‌توانید تجربه لذت بخش‌تری از قایق رانی را برای خود و اطرافیانتان رقم بزنید. در ادامه این مطلب با راهنمای کامل موتور قایق بادی همراهتان هستیم و شما را با انواع موتور قایق بادی و نحوه نصب موتور قایق بادی نیز آشنا خواهیم کرد. بنابراین اگر قصد خرید موتور برای قایق بادی خود را دارید، این مقاله کاربردی را از دست ندهید.

    انواع موتور قایق بادی

    اولین و مهم‌ترین موردی که در راهنمای کامل موتور قایق بادی به آن می‌پردازیم، بررسی انواع موتور قایق بادی است. امروزه قایقرانی به یکی از تفریحات آبی پرطرفدار تبدیل شده است و افراد زیادی به آن علاقه مند شده‌اند. بنابراین انتخاب موتور مناسب برای قایق از اهمیت بالایی برخوردار است و عواملی همچون مدت زمان حرکت قایق، سایز قایق و ظرفیت آن از جمله عوامل تاثیرگذار در تعیین مناسب‌ترین نوع موتور قایق‌ بادی محسوب می‌شوند. به طور کلی موتور قایق بادی به دو دسته زیر تقسیم بندی می‌شوند:

    • موتور داخلی
    • موتور خارجی

    موتور داخلی

    موتورهای داخلی در داخل بدنه قایق قرار می‌گیرند و مشابه موتورهای چهار زمانه خودرو هستند که برای استفاده در آب کاربرد دارند. منبع تغذیه و تامین انرژی این موتورها یک محور محرک می‌باشد که به پروانه متصل شده است. این موتور یک سیستم پیشران دریایی برای قایق‌ها است که در موتور و بدنه قایق محصور شده و معمولا توسط یک محور محرک به پیچ محرک متصل می‌شود.


    بیشتر بخوانید: معرفی بهترین قایق بادی موتوری بزرگ اینتکس


    انواع موتور قایق بادی

    موتور خارجی

    موتور خارجی از یک واحد مستقل تشکیل شده است که شامل موتور، گیربکس و پروانه یا جت محرک بوده و طراحی آن به گونه‌ای است که در قسمت بیرونی ترانزیت نصب می‌شود. این نوع موتور به عنوان رایج‌ترین موتور برای هدایت قایق‌های کوچک آبی شناخته می‌شود که علاوه بر تامین نیروی محرکه، فرمان هدایت قایق را نیز بر عهده دارد؛ زیرا به گونه‌ای طراحی شده است که بر روی پایه‌های خود می‌چرخد و سمت و سوی نیرو را کنترل خواهد کرد. قسمت عقب قایق نیز هنگامی که موتور خاموش است به عنوان سکان عمل می‌کند. همچنین برخلاف موتوهای داخلی، این موتورها اگر نیاز به تعمیر داشته باشند، به راحتی می‌توانید آنها را از قایق جدا و سپس تعمیر نمایید. هر موتور خارجی مجهز به یک پیستون دستی است و به اپراتور این امکان را می‌دهد تا موتور را در پایین‌ترین حالت قرار دهد.

    اکثر موتورهایی که برای قایق بادی مورد استفاده قرار می‌گیرند، موتورهای خارجی هستند و این موتورهای نیز دارای انواع مختلفی می‌باشند که شامل:

    • موتور برقی قایق بادی
    • موتور قایق بادی بنزینی
    • موتور قایق بادی چهار زمانه

    موتور برقی قایق بادی اینتکس

    موتور برقی قایق بادی اینتکس به صورت واحدهای محرکه برای قایق‌ها هستند که برای اولین بار در سال 1973 اختراع شدند. اکثر موتورهای برقی دارای موتورهای الکتریکی با 0.5 تا 4 کیلووات جریان مستقیم (DC) هستند که در 12 تا 60 ولت DC کار می‌کنند. موتورهای خارجی به گونه‌ای طراحی شده‌اند که مانند موتور بنزینی معمولی از یک موتور الکتریکی جریان متناوب AC یا DC تامین انرژی می‌کنند.

    یک موتور با این تنظیمات می‌تواند خروجی 10 کیلو وات یا بیشتر از آن را تولید کرده و جایگزین موتور بنزینی 15 اسب بخار شود. مزیت موتور برقی، انتقال قدرت به موتور با استفاده از القای نیروی الکترومغناطیسی می‌باشد. از آنجایی که این موتورها از آهنرباهای دائمی استفاده نمی‌کنند به تعمیر و نگهداری کمتری نیاز خواهند داشت و در دورهای پایین، گشتاور بیشتری را ایجاد خواهند کرد. این نوع موتورها برای ماهیگیری و تفریح در آب‌های آرام مناسب می‌باشند. اینتکس یکی از معتبرترین برندها در زمینه تولید موتور خارجی قایق است که از قدرت بالا و عمر مفید زیادی برخوردار بوده و جزو پیشگامان این عرصه به حساب می‌آید.


    بیشتر بخوانید: مزایای ماهیگیری با قایق بادی اینتکس چیست؟


    موتور برقی قایق بادی اینتکس

    موتور قایق چهار زمانه

    موتور قایق چهار زمانه یکی دیگر از انواع موتور خارجی بنزینی به حساب می‌آید که در اواخر دهه 1920تولید شد. اما در سال 1962 یک موتور خارجی با قدرت 55 اسب بخار بر اساس موتور اتومبیل 4 سیلندر کراسلی، توسط Homelite معرفی شد و مورد استقبال قرار گرفت. به مرور و با گذشت زمان انواع دیگری از موتورهای چهار زمانه قایق با قدرت و مزایای بیشتر توسط شرکت های مختلف تولید شدند. از مهم‌ترین مزایای موتور قایق چهار زمانه می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

    • ایجاد آلودگی کمتر
    • کاهش صدای تولید شده توسط موتور
    • صرفه جویی در مصرف سوخت
    • افزایش میزان گشتاور در دقیقه

    بیشتر بخوانید: امنیت قایق‌ های بادی چقدر است؟


    موتور قایق چهار زمانه

    موتور قایق بنزینی

    موتور قایق بنزینی نیز آخرین مدل از موتورهای خارجی قایق‌های بادی است که برای ورزش‌های آبی و تفریحات سبک‌تر مناسب است و به طور کلی برای قایق‌های بادی کوچک‌تر گزینه بهتری محسوب می‌شود. موتور قایق بادی بنزینی در دو مدل دو زمانه و چهار زمانه تولید می‌شود و تفاوت میان این دو مدل در این است که در موتور چهار زمانه، بنزین و روغن به صورت جدا از یکدیگر داخل موتور ریخته می‌شوند، در حالی که در موتور دو زمانه به صورت یکجا داخل باک ریخته خواهند شد. موتور بنزینی همچنین در توان‌های مختلف تولید می‌شود که آن را برای استفاده در اندازه‌های مختلف قایق‌های بادی مناسب می‌سازد. از مهم‌ترین ویژگی‌های انواع موتورهای بنزینی می‌توانیم به موارد زیر اشاره کنیم:

    • صدای کم
    • دارا بودن سیستم اگزوز بدون دود و روش‌های مصرف سوخت بهینه
    • بهره مندی از تکنولوژی پیشرفته با هدف افزایش بهره ‌وری محصول
    • نصب راحت و آسان

    بیشتر بخوانید: معرفی انواع قایق بادی و کاربردهای آن‌ها


    موتور قایق بنزینی

    چگونه بهترین موتور بنزینی را برای قایق بادی خود انتخاب کنیم؟

    پاسخ به این سوال به میزان اسب بخار موردنیاز شما بستگی دارد؛ یعنی موتور تا چه حداکثر قدرتی را پشتیبانی خواهد کرد. نصب موتور قوی‌تر بر روی قایق‌های بادی امکان پذیر است اما منطقی به نظر نمی‌رسد؛ اگرچه این کار موجب افزایش سرعت حرکت قایق می‌شود اما مشکلاتی همچون کاهش فرمان پذیری و ثبات قایق را نیز به همراه خواهد شد. توجه داشته باشید که هرچه میزان اسب بخار خروجی یک موتور بیشتر باشد، سایز فیزیکی آن نیز بزرگ‌تر و در نتیجه وزن بالاتری خواهد داشت. وزن بیش از حد موتور نیز منجر به برهم خوردن تعادل قایق شده و فرمان پذیری آن را دشوار خواهد کرد. اگر بخواهیم ساده‌تر این مسئله را بیان کنیم باید بگوییم که این کار ارزش، بروز مشکلات احتمالی در سرعت‌های بالا را ندارد؛ از این رو بهتر است موتور بنزینی موردنظر را متناسب با وزن و ظرفیت قایق بادی خریداری نمایید. برای بررسی وزن موتورها باید در نظر داشت که مجموع وزن مسافران، لوازم اضافی، وزن موتور و وزن سوخت نباید بیشتر از مجموع وزن قابل تحمل توسط قایق شود باشد. بنابراین راه حل این است که یا قایق بزرگ‌تری انتخاب کنید و یا از حجم موتورتان کاسته و تعداد نفرات کمتری را سوار قایق کنید.

    سخن پایانی

    ما در این مقاله با راهنمای کامل موتور قایق بادی همراهتان بودیم و شما را با انواع موتور قایق بادی نیز آشنا کردیم. از آنجایی که موتورهای قایق بادی دارای انواع مختلفی هستند، موتور مناسب قایق خود را باید بر اساس میزان مصرف، ظرفیت و توان آن انتخاب نمایید. موتور قایق بنزینی با توجه به دارا بودن قدرت و توان بسیار بالای خود قادر است وزن زیادی را جابجا کند. البته نوع قابل حمل موتور قایق با قدرت کمتر نیز در بازار موجود است که برای ماهیگیری و قایقرانی‌های سبک مناسب هستند. البته از موتورهای برقی نیز می‌توانید بدون بروز مشکل برای ماهیگیری استفاده نمایید.

    سوالات متداول موتور قایق بادی

    انواع موتور قایق بادی کدام است؟

    موتورهای قایق بادی در دو نوع داخلی و خارجی دسته بندی می شوند که موتورهای خارجی رایجتر هستند و شامل :  موتور برقی قایق بادی ، موتور قایق بادی بنزینی و موتور قایق بادی چهار زمانه می شوند.

    چگونه یک موتور مناسب برای قایق بادی خود انتخاب کنیم؟

    انتخاب موتور مناسب به میزان اسب بخار مورد نیاز شما بستگی دارد. هرچه موتور قایق قوی تر باشد سرعت قایق بادی افزایش می یابد اما کاهش فرمانپذیری وثبات قایق را نیز به همراه خواهد داشت. به همین دلیل بسیار مهم است که موتور را با توجه به وزن و ظرفیت قایق خود انتخاب نمائید.

    دیدگاه‌ها
    نام
    ایمیل
    نظر

    محصولات جدید

    مقالات مرتبط